Jesteście ciekawi jak powstał projekt Veloce?

Właściciele z miłości do pizzy początkowo wypiekali ją na swoim domowym tarasie w profesjonalnym piecu do tego przystosowanym. Pizza jaką tworzyli smakowała jak żadna inna w Ostrowie, dlatego postanowili stworzyć miejsce z dokładnie taką pizzą - prawdziwie włoską, wypiekaną we włoskim piecu Valoriani i tylko na wysokiej jakości włoskich produktach. Oto jesteśmy :)
Nasz pierwszy lokal otwarliśmy w marcu 2022 w Ostrowie Wielkopolskim, natomiast nasz drugi punkt to mała pizzeria w Kaliszu, która działa od lipca 2023.





 Ostrów Wielkopolski czy Kalisz ?

Jeśli zastanawiacie się co różni oba lokale, już spieszymy z pomocą. W Kaliszu pracujemy na piecu Marana natomiast w Ostrowie nasze pizze wypieka piec Valoriani, ale nie martwcie się, oba piece są włoskie oraz opalane drewnem, dostarczanym przez lokalnego dostawcę :) Ostrów w okresie letnim uraczy was klasycznymi włoskimi drinkami takimi jak aperol spritz czy hugo, z kolei dla wielkbicieli piwa mamy włoskie birra moretti lub peroni nastro azzuro dostępne również w wersji bezalkoholowej. Dla zamotoryzowanych gości polecamy soft drinks bądź nasze drinki bezalkoholowe!


Dlaczego akurat my?



    Świeże produkty 
    Produkty, których używamy sprowadzane są z włoskich, certyfikowanych gospodarstw. 
    Współpracujemy z najlepszymi dostawcami, którym możemy zawdzięczać wysoką jakość naszych produktów. Skupiamy się nie na ilości, lecz na jakości. Pracujemy z pasją i wkładamy w to całe serce. Chcemy w ten sposób przenieść Was w kulinarną podróż po włoskich smakach. 

    Wysokiej jakości mąka typu 00
     Idealną konsystencję naszego ciasta zawdzięczamy wyłącznie mące pszennej typu 00. Cechuje ją bardzo wysoki stopień zmielenia, jest bogata w gluten i wysoko elastyczna. Dzięki niej otrzymujemy wyjątkowe walory smakowe po upieczeniu. 

     Cienkie, aromatyczne ciasto 
     Nasze ciasto składa się z wody, mąki, drożdży oraz soli morskiej. Przez 24 godziny po wyrobieniu wyrasta w specjalnie przygotowanych warunkach. Niepowtarzalną strukturę naszego ciasta zawdzięczamy recepturze prosto z Włoch. 

     Aromatyczne i pyszne pomidory
     Do naszego sosu pomidorowego używamy tylko i wyłącznie włoskich pomidorów. Pomidory te są uważane za najlepsze spośród pomidorów, nadają wykwintności i mają wyjątkowy aromat. 

     Mozzarella Fior Di Latte
     Mozzarella, której używamy przyjeżdża do nas z Włoch. Jest wytwarzana z wysokiej jakości mleka krowiego, przez co posiada przyjemny kremowy smak oraz delikatnie maślany zapach.

     Przy wyborze produktów kierujemy się przede wszystkim najwyższą jakością, smakiem, sposobem wytwarzania oraz ich pochodzeniem, dlatego większość z nich pochodzi prosto z Włoch od certyfikowanych producentów i gospodarstw z wieloletnią tradycja.
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem